2009 Reseberättelse från EUROECHO i Madrid

Tack vare ett resestipendium från RUD fick jag möjlighet att åka på EUROECHO 2009 i Madrid.

EUROECHO är en årlig kongress som organiseras av European society of cardiology och european association of echocardiology. Det är en av världens största kongresser inom sitt område. Kongressen hölls i IFEMA-Feria de Madrid, ett stort utställnings- och kongresscenter. 3350 personer besökte mötet.

Huvudtemat för årets möte var cardiomyopatier och 3-D bilder. Det var föreläsningar från 9.00 till 18.00 9-11/12, den 12/12 hölls föreläsningar mellan 9.00 och 12.30. Föreläsningarna hölls i 7 salar samtidigt, där var ca 25 utställare och 100-tals posters.-Gissa om det var svårt att välja!

För min del blev det så mycket som möjligt om 3-D bilder. Det är helt nytt för mig eftersom vi nyligen skaffat ultraljudsutrustning som vi kommer att kunna köra 3-D bilder med. Jag har fått se många bilder på framför allt klaffar där man ju får mycket mer information än från 2-D bilderna. Men jag förstår också att det finns oändligt mycket mer att lära sig om detta. Detta var en kanonstart på att försöka förstå ett nytt sätt att ”titta på” hjärtan. De flesta föredragen hölls på en för mig begriplig engelska. Utställarna visade gärna upp sina senaste produkter. Det var också mycket intressant.

Nästa år hålls kongressen i Köpenhamn.

Stort tack till RUD.!

Marie Langvad, Biomedicinsk analytiker Fys avd Helsingborg i December 2009

Log in with your credentials

Forgot your details?